Nedan finner du våra bilar som är miljöbilar och därmed skattebefriade i 5 år. På Ford arbetar vi ständigt med att förbättra våra bilars utsläpp och bränsleförbrukning och vi tar ständigt nya steg framåt genom Ford ECOnetic Technology.

 

Diesel

Mondeo 1.5 TDCi ECOnetic 120 hk 
(kombisedan och kombi)
Mondeo 2.0 TDCi ECOnetic 150 hk 
(kombisedan och kombi)
Mondeo 2.0 TDCi ECOnetic 180 hk 
(kombisedan och kombi)
Focus 1.5 TDCi ECOnetic 88g 
(kombisedan och kombi)
Focus 1.5 TDCi 95 hk 
(kombisedan och kombi)
Focus 1.5 TDCi 120 hk 
(kombisedan och kombi)
Fiesta ECOnetic
C-MAX ECOnetic
Ford diesel

El- och hybrid

Med nya Focus Electric kan du ta dig 162 km endast på el utan att släppa ut några avgaser. Driften blir billigare, förmånsvärdet är otroligt lågt och bilen berättigad till regeringens supermiljöpremie. Nya Mondeo Hybrid kombinerar fördelarna hos el- och bensinkraft så att du kan dra fördel av enastående effektivitet och finess i kombination med fantastisk prestanda och körräckvidd.

Mondeo Hybrid (sedan)
Focus Electric (kombisedan)
Ford el-hybrid

Gas (CNG)

Med Focus och C-MAX CNG kommer du hela 240 km endast på gas. Om gasen tar slut kopplar bilen automatiskt över till bensin. Bilarna är utrustade med fullstor bensintank så att du alltid kan ta dig till nästa gasstation. Bilarna kommer utrustade med en mängd toppmoderna system och funktioner, alla designade för att göra resan säkrare, bekvämare och bättre för miljön.

Focus CNG (kombisedan)
C-MAX CNG
Ford Gas (CNG)

Skattebefrielse på nya miljöbilar

Från och med januari 2013 gäller en ny definition av vad som räknas som miljöbil. Definitionen baseras på ett samband mellan vikt och utsläpp
Skattebefrielse på nya miljöbilar